Кримського політв'язня Шейхалієва етапували до Красноярського краю РФ - правозахисниця

Кримського політв'язня Шейхалієва етапували до Красноярського краю РФ - правозахисниця

Укрінформ
Громадянського журналіста Рустема Шейхалієва, засудженого Росією до 14 років ув'язнення у «справі Хізб ут-Тахрір», етапували до в'язниці в Єнісейську в Красноярському краї РФ.

Про це у Фейсбуці повідомила правозахисниця Лутфія Зудієва із посиланням на дані дружини кримчанина, передає Укрінформ.

«Політв'язня, громадянського журналіста Рустема Шейхалієва етапували у в'язницю в Єнісейську. Вона знаходиться у Красноярському краї - за 5000 кілометрів від Криму», - йдеться у повідомленні.

Зудієва зазначила, що також у Красноярському краї РФ у місті Мінусинську вже кілька місяців перебуває політв'язень, кримськотатарський політик та журналіст Наріман Джелял. За словами його дружини, він переніс у в'язниці коронавірусну інфекцію, яку довелося лікувати за допомогою «народної медицини».

Читайте також: Комітет ООН визнав порушенням прав людини нав’язування громадянства РФ жителям Криму

Як повідомляв Укрінформ, Шейхалієв був заарештований 27 березня 2019 року під час наймасовішої спецоперації російських силових структур проти кримських татар.

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд визнав кримськотатарського активіста винуватим у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Шейхалієва засудили до 14 років позбавлення волі.

У січні 2024 року Шейхалієв не зміг взяти участь у засіданні з розгляду апеляційної скарги на свій вирок через кровотечу з носа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-