У Криму санаторії знижують ціни на путівки до 40% через брак туристів - ЗМІ

У Криму санаторії знижують ціни на путівки до 40% через брак туристів - ЗМІ

Укрінформ
Санаторії в тимчасово окупованому Криму роблять знижки в 30-40% на путівки через те, що росіяни відмовляються їхати відпочивати на український півострів.

Про це повідомляє «Суспільне Крим» з посиланням на джерела в санаторіях Ялти та Саках, передає Укрінформ.

«Ситуація з туристичним сезоном в Криму наразі складна. З території держави-агресора росіяни відмовляються їхати на відпочинок на півострів, через що місцеві санаторії роблять знижки в 30-40% на путівки», – йдеться у повідомленні.

За словами співробітника сакського санаторію, минулого року в цей час було більше людей, ніж зараз. Платні путівки, додав він, не хочуть брати, приїжджають тільки бюджетники.

«Зараз ситуація така, що путівки важко продаються. Ми робимо на них знижку 30-40%. У нас і раніше путівки на весну були дешевші, ніж літні, але зараз будь-які продати важко. З бюджетниками питання теж неоднозначне. До нас, наприклад, відмовилися їхати люди з інвалідністю з Московської області. Кажуть, що скоро приїдуть люди з підтоплених регіонів Росії», – сказав менеджер по продажу путівок санаторію в Ялті.

Читайте також: Близько 67% українців вважають, що Крим після деокупації повинен мати автономію

«Міністр курортів і туризму Криму» Вадим Волченков назвав на федеральній селекторній нараді окупантів туристичний сезон 2024 року на півострові «не простим, але цікавим». Він пояснив це проблемами з безпекою та готовністю курортної інфраструктури до прийому туристів.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році росіяни почали менше їздити в окупований Крим. На курортну сферу в АРК впливають воєнні дії.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму росіяни звели ще понад 100 кілометрів фортифікацій на узбережжі Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-