Україна внесла до бюджету Грузії майже 500 мільйонів доларів

Україна внесла до бюджету Грузії майже 500 мільйонів доларів

Укрінформ
Тільки за минулий рік Україна внесла в економіку Грузії майже 500 мільйонів доларів, більшу частину з яких – завдяки туризму.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Грузія в Україні Михеїл Уклеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, Україна знаходиться на п'ятому місці серед найбільш важливих економічних партнерів Грузії. У 2015 році Україна принесла Грузії 455 мільйонів доларів, переважна частина яких була отримана завдяки українським туристам.

Так само він запевнив, що на Грузію попит все росте і росте. У цьому році очікується близько 6,5 мільйонів туристів. Наприклад, за перші п'ять місяців 2016 року Грузію відвідало 53 тисячі українців, що на 10 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тільки в травні цього року кількість українців зросла на 30,9%. Для порівняння, зростання кількості туристів з країн, звідки прилітає найбільше відвідувачів, не перевищує 19 %: Туреччина +7%, Азербайджан +19, Вірменія +4%, Росія +18,7%.

Читатйте також: Україна займає третє місце за відвідуваностю міста Кутаїсі

Уклеба прогнозує, що за 2016 рік Грузію відвідає близько 150 українців.

Грузія продовжує активно розвивати туризм в країні. Нещодавно було підписано угоду з туристичним порталом TripAdvisor, який буде популяризувати Грузію в інших країнах.

Читайте також: YanAir покращить кількість рейсів в Батумі

У минулому році Грузію відвідало 142 тисячі українців – це п'яте місце після Туреччини, Вірменії, Азербайджану і Росії. У загальній сумі в 2015 році Грузію відвідало майже 6 мільйонів туристів, а населення країни за останніми підрахунками становить 3 мільйони 730 тисяч жителів. Також Уклеба розповів, що зимовий сезон цього року пройшов успішно, потік туристів збільшився в рази, серед якого було багато українців.

Читайте також: Батумі запрошує на Black Sea Jazz Festival і концерт Maroon 5

Наталія Яроповець, КИЇВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-