Український флот отримав два новітні бронекатери

Український флот отримав два новітні бронекатери

Фото
Укрінформ
Броньовані артилерійські катери "Аккерман" і "Бердянськ" у вівторок, 6 грудня, офіційно включені до складу Військово-Морських сил Збройних сил України.

В урочистій церемонії, основу якої склав ритуал урочистого підйому на катерах прапора ВМС ЗС України, взяли участь командувач ВМС ЗС України, керівники Одеської області і міста Одеси, міст Білгород-Дністровський та Бердянськ, особовий склад Західної військово-морської бази, повідомляє прес-служба Міноборони України.

"Сьогодні здійснено суттєвий конструктивний крок у розбудові Військово-Морських сил Збройних сил України - до складу флоту включені катери, які мають на озброєнні сучасні бойові модулі, добрі морехідні якості, спроможні виконувати завдання у прибережній зоні, з охорони і оборони пунктів базування і портів, морських і річкових комунікацій, вражати надводні і повітряні цілі", - заявив командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко.

Віце-адмірал Воронченко нагадав, що на заводі "Ленінська кузня" закладені ще чотири катери такого класу, завершення їх будівництва очікується в серпні-вересні наступного року.

Він також висловив упевненість, що у Миколаєві буде добудовано корабель класу "корвет".

Крім того, за інформацією командувача українських ВМС, будуватимуться й інші катери, зокрема, ракетні, призначенням яких буде враження надводних сил противника на далекій відстані.

Під час заходу також відбулася церемонія нагородження кращих військовослужбовців флоту з нагоди Дня Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-