Обама заявив про початок підготовки експедиції на Марс

Обама заявив про початок підготовки експедиції на Марс

Укрінформ
Президент США Барак Обама повідомив про співпрацю американського уряду з приватними компаніями щодо підкорення Марсу, яка передбачає підготовчі заходи впродовж наступних двох років та підкорення планети до 2030-х років.

Про це американський лідер написав у статті для CNN.

"Ми поставили перед собою чітку мету, яка має життєво важливе значення для наступної глави історії Америки в космосі: відправка людей на Марс до 2030-х років і їх благополучне повернення на Землю", - написав Обама.

Він також зазначив, що більші амбіції передбачають відправку на Марс довготривалої експедиції.

"Підкорення Марсу вимагатиме продовження співпраці між урядом та приватними новаторами, і ми вже досягли успіхів на цьому шляху. Впродовж наступних двох років, приватні компанії вперше відправлять астронавтів на Міжнародну космічну станцію", - поділився планами американський президент.

Наступний крок, за його словами, повинен вийти за межі орбіти Землі. "Ми працюємо з нашими комерційними партнерами, щоб побудувати нові місця проживання, здатні захистити й транспортувати астронавтів в рамках довготривалих місій до глибокого космосу", - зауважив Обама.

За його словами, ці місії дадуть людству знання про те, як можна жити далеко від Землі - "те, що нам потрібно для тривалої подорожі на Марс".

Президент США повідомив, що над космічними ініціативами вже працює понад тисяча компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-