У Британії підняли в повітря найбільший літак-дирижабль

У Британії підняли в повітря найбільший літак-дирижабль

Фото, відео
Укрінформ
Повітряне судно Airlander 10, що поєднує в собі літак і дирижабль, піднявся в повітря з аеродрому Кардінгтон в англійському графстві Бедфордшир у своєму першому пробному польоті.

Про це повідомляє "Новий регіон 2".

"Його довжина становить 92 метра, що на вісім метрів довше ніж найбільший у світі літак Ан-224 «Мрія». Вага апарату – 20 тонн. Розробники стверджують, що літак-дирижабль зможе піднятися на висоту шість кілометрів і розігнатися до 148 кілометрів на годину", - зазначається в повідомленні.

Як вказується, спочатку Airlander розроблявся як розвідувальний літальний апарат для уряду США, але проект був заморожений через скорочення оборонних витрат.

Навесні 2015 року британська фірма Hybrid Air Vehicles запустила кампанію з відродження літака-дирижабля. Весь цей час Airlander зберігався на аеродромі в Кардінгтоні, де випробовувалися багато британських дирижаблів у 30-ті роки.

За словами експертів, повітряне судно зможе залишатися в небі до п'яти днів, перевозити вантажі до 10 тонн і сідати на воду.

У Hybrid Air Vehicles кажуть, що Airlander 10 – багатоцільовий транспорт. Його можна використовувати для розвідки, забезпечення зв'язку, доставки гуманітарної допомоги, а також для пасажирських перевезень.

Нагадаємо, у Китаї розробляють гіперзвуковий космічний літак.

Фото: CHANNEL90seconds newscom

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-