Німецький суд дозволив Facebook вимагати справжні імена користувачів

Німецький суд дозволив Facebook вимагати справжні імена користувачів

Укрінформ
Вищий адміністративний суд Гамбурга ухвалив попереднє рішення на користь соціальної мережі Facebook, яка забороняє користувачам реєструватися за допомогою псевдонімів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«У п’ятницю, 1 липня, вищий адміністративний суд Гамбурга ухвалив попереднє рішення на користь соціальної мережі Facebook, яка забороняє користувачам реєструватися у мережі за допомогою псевдонімів. Скасувати це правило вже вдруге вимагали уповноважені з питань захисту даних користувачів Німеччини», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Уповноважений з питань захисту даних користувачів землі Гамбург Джон Каспар вже кілька років веде боротьбу з ірландською дочкою Facebook за право виконувати європейські стандарти у питанні захисту прав користувачів. У Facеbook, в свою чергу, наголошують, що це питання лежить лише в ірландській юрисдикції. Каспар заявляє, що хоче продовжити боротьбу у суді.

Приводом для позову стала скарга користувачки, яка за допомогою вигаданого імені хотіла зберегти приватність своєї сторінки у Facebook від тих, хто міг би використовувати її профіль для робочих цілей.

Як повідомлялося, на початку цього року компанія Facebook запустила «Ініціативу громадської сміливості онлайн» для того, аби зупинити зростання кількості негативних та агресивних коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-