Український літак для польотів на Марсі переміг на конкурсі NASA

Український літак для польотів на Марсі переміг на конкурсі NASA

Відео
Укрінформ
Український проект Mars Hopper - модель літака, здатного пересуватись поверхнею Марсу - став переможцем світового хакатону NASA SpaceApps Challenge.

Шість команд-переможців було відібрано серед 1200 учасників конкурсу, оголошеного і проведеного Міжнародною космічною агенцією. Mars Hopper, зокрема, переміг у номінації "Вибір людей", повідомляє офіційний сайт NASA.

До цієї номінації конкурсу фахівці попередньо допустили 128 проектів, переможців визначало інтернет-журі.

"Mars Hopper, створений на хакатоні у Києві, в Україні, - це концептуальний літак, пристосований для дослідження полюсів Марсу... який використовує сухий лід з поверхні планети як пальне. Mars Hopper вирішує проблему у категорії Jet Set Mars, яка передбачає розробку концепції рухомого пристрою, який би дав можливість легко та швидко досліджувати складний марсіанський рельєф", - йдеться в офіційній заяві.

Шість команд-переможців тепер зможуть відвідати запуск NASA на знаменитому космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Зазначається також, що голосування за номінацію завершилося ще 22 травня, однак у NASA ретельно перевіряли усі голоси і можливі махінації. Міжнародне космічне агентство повідомило про спроби шахрайства і голосування кілька разів з одного комп'ютера за той самий проект, тож організаторам конкурсу довелося все ретельно перевіряти аж до особи учасників голосування.

Один із розробників літака - дизайнер та інженер-механік Олександр Буткалюк повідомив "Українській правді. Життя", що нині команда працює над можливістю створення прототипу. Деталі винахідники обіцяли повідомити згодом. Наразі проект лишається на стаді ідеї та комп’ютерного моделювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-