Гройсман пропонує розвивати Вікіпедію

Гройсман пропонує розвивати Вікіпедію

Укрінформ
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман пропонує розвивати українську версію Вікіпедії, залучивши до її створення волонтерів і науковців.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Голова парламенту, зокрема зазначає, що в українській версії енциклопедії замало статей, які позначені як "добрі статті". Тому, за словами Гройсмана, українці черпають інформації із російськомовної версії.

"Загальна кількість статей українською мовою становить понад 600 тисяч. Але редактори Вікіпедії надали статус "Добрі статті" лише 577 з них! Через низьку якість україномовних статей, українці черпають знання з російської Вікіпедії", - зазначив спікер.

Вирішити проблему Гройсман пропонує, залучивши до створення української Вікіпедії волонтерів, студентів та науковців. При цьому Гройсман просить пропонувати, яким чином держава могла б підтримати такий проект, який "сприятиме популяризації української мови в еру цифрових технологій".

Утім, у коментарях до посту, окрім пропозицій, деякі користувачі все ж наголосили на більш важливих питаннях, а саме як потрапити Україні до двадцятки рейтингу Doing Business, зазначає ТСН.

Нагадаємо, що кращий вікіпедист України, 22-річний студент-географ Ігор Костенко загинув 20 лютого 2014 року на Майдані серед героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-