Британська сім'я клонувала померлого пса за $100 тисяч

Британська сім'я клонувала померлого пса за $100 тисяч

Укрінформ
Сім'я з Великобританії звернулася до корейських генетиків для клонування свого померлого улюбленця - пса-боксера Ділана. За копію вихованця вони заплатили 100 тис. доларів.

Таким чином Лара Жак та її чоловік Річард Ремде з Йоркшира стали першими у Великобританії, хто виростив цуценят на базі генетичного матеріалу.

Про це повідомляє The Telegraph.

Сімейна пара розповіла, що ДНК була витягнута з клітин тіла собаки через 12 днів після її загибелі. Собака померла влітку цього року в результаті інфаркту. До цього подружжя жило в компанії пса більше дев'яти років.

Лара і Річард звернулися в відомий Фонд біотехнологічних досліджень Sooam, який вже 10 років займається комерційним клонуванням тварин.

Фахівці відзначають, що збір генетичного матеріалу для клонування Ділана був особливим. Лікарі вперше провели цю процедуру через 12 діб після клінічної смерті тварини. Вчені відразу попередили пару з Британії, що успіх у такому випадку далеко не гарантований. Однак все пройшло успішно і корейським генетикам вдалося виростити повноцінні зародки і імплантувати їх в утробу сурогатної матері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-