SpaceX уперше вдалося посадити ступінь ракети Falcon 9

SpaceX уперше вдалося посадити ступінь ракети Falcon 9

Відео
Укрінформ
SpaceX після кількох невдалих спроб таки вдалося посадити перший ступінь ракети Falcon 9. Ступінь приземлився на бетонну платформу на мисі Канаверал.

Про це повідомляє meduza.io.

Ось як посадка виглядала із вертольота:

А ось так із самої платформи:

Засновник SpaceX Ілон Маск також опублікував фотографію і відео першого ступеня Falcon 9, що приземлилася на мисі Канаверал. «Ласкаво просимо назад, дитинко», — написав він.

Посадити ступінь ракети — другорядне завдання SpaceX. Головним завданням було доправити на орбіту 11 супутників. Компанія виконала її успішно. Запуск 22 грудня став першим після червневої невдачі, коли ракета із вантажем для МКС вибухнула в повітрі.

SpaceX раніше намагався посадити перший ступінь ракети на морську платформу. Ракета потрапляла в неї, але завжди завалювалася. В результаті в компанії вирішили садити ракету на поверхню Землі. У SpaceX вважають, що якщо перший ступінь можна буде заправити і використовувати заново, то це значно знизить витрати на запуск. Поки такого не зробив ніхто в світі — в усіх компаній, які зараз проводять запуск на орбіту, ракети падають в океан. Втім, ракету, що повернулася 22 грудня, використовувати не будуть: Маск заявив, що хоче залишити її на Землі для історії.

Приватній орбітальній компанії Blue Origin у грудні 2015 року вдалося вертикально посадити свій суборбітальний корабель. Але за словами Ілона Маска, є велика різниця між суборбітальными польотами і польотами в космос.

Компанія SpaceX доправляє вантажі на МКС за замовленням NASA. Крім того, вона уклала з американським агентством договір на пілотований політ на космічну станцію. Для пілотованих польотів компанія розробляє корабель Crew Dragon.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-