Віртуальні прогулянки містами України

Віртуальні прогулянки містами України

Укрінформ
Український стартап Pixelated Realities має амбітні наміри оцифрувати усі пам’ятки культури нашої країни, щоб їх можна було оглядати у віртуальній реальності.

Український стартап Pixelated Realities та його засновник Федір Бойцов хотять створити віртуальний простір, у якому будуть представлені історичні локації нашої країни. Про це розповідає ресурс AIN.UA.

Для цього треба оцифрувати історичні пам’ятки та створити відповідний програмний додаток, щоб користувач, надівши шолом віртуальної реальності зміг би «прогулятися» біля Дюка в Одесі, завітати на Площу Ринок у Львові чи обійти київський Майдан.  

Наразі команда працює над оцифровкою об’єктів Києва, Одеси та Львова. Випуск додатка очікується в кінці року. Ним зможуть скористуватися володарі Google Cardboard чи Oculus Rift. Згодом команда хоче запустити і звичайну веб-версію.

Хлопці звертаються до місцевих спільнот фотографів, пілотів дронів, урбаністів і просто ентузіастів за допомогою задля створення цифрових фотоархівів міст, які можна буде використати у проекті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-