Легендарний чеський хокеїст Домінік Гашек укотре підтримав Україну

Легендарний чеський хокеїст Домінік Гашек укотре підтримав Україну

Укрінформ
Очільник Мінмолодьспорту України Матвій Бідний 23 квітня 2024 року зустрівся із видатним чеським хокеїстом, олімпійським чемпіоном та дворазовим володарем Кубка Стенлі Домініком Гашеком.

Як повідомляє пресслужба міністерства, це вже другий візит 59-річного Гашека в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. У зустрічі також взяли участь представники Федерації хокею України, передає Укрінформ.

Керівник Мінмолодьспорту привітав хокеїста, подякував йому за мужню підтримку України у надскладний час війни: «Ваша відданість справедливості та ваш голос у світі спорту мають величезне значення для нас. Вдячні за солідарність і підтримку», - сказав Бідний.

Значну частину зустрічі сторони присвятили обговоренню ролі спортсменів у підтримці України. Федерація хокею України висловила вдячність Домініку Гашеку та іншим спортсменам, які відкрито підтримують позиції України на міжнародній арені.

Під час зустрічі обговорили і втрати української спортивної спільноти внаслідок російської військової агресії. За оцінками керівника Мінмолодьспорту, «за час повномасштабного вторгнення Росія вбила понад 450 спортсменів і тренерів, а також зруйнувала понад 500 спортивних об'єктів».

Очільник Мінмолодьспорту також акцентував на важливості відсторонення громадян країн-терористок від участі у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі: «Ми наполягаємо, що необхідно відсторонювати від міжнародного спорту кожного, хто підтримує війну проти України».

Читайте також: Легендарний чеський хокейний голкіпер Домінік Гашек завітав в Україну

Матвій Бідний подякував пану Домініку Гашеку за зустріч і висловив надію на подальшу плідну співпрацю: «Розраховуємо на продовження вашої активної участі у нашій спільній боротьбі за відновлення справедливості у спорті. Разом ми сильніші».

Фото: facebook.com/minmolodsport.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-