«Феєноорд» - «Шахтар»: Випробування «Котлом»

«Феєноорд» - «Шахтар»: Випробування «Котлом»

Укрінформ
Український чемпіон приїхав в Роттердам за перемогою. 

«Феєноорд» - «Шахтар». Ліга чемпіонів. 3 тур групового етапу. 17 жовтня. 21:45. Роттердам. Стадіон «Де Куйп». Арбітр: Ундіано Мальєнко (Іспанія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 1».

Два найближчих поєдинки з «Феєноордом» і визначать подальшу стратегію «Шахтаря» в групі Ліги чемпіонів. Дві перемоги залишать команду Паулу Фонсеки одним з претендентів на вихід з групи. У «Шахтаря» буде 9 очок і з таким багажем можна будувати плани на два заключні матчі – з «Наполі» (в гостях) та «Ман Сіті» (вдома). Втрата очок з «Феєноордом» означатиме лише боротьбу за третє місце, яке дає перепустку в плей-офф Ліги Європи.

Читайте також: Фонсека: Сподіваюсь на першу перемогу «Шахтаря» над голландським клубом

Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека перед матчем пообіцяв «не відступати від своїх принципів, домінувати на полі і зіграти у відкритий футбол». За словами Фонсеки, катастрофічна статистика «гірників» з голландськими клубами (чотири матчі – чотири поразки) та переповнений і вороже налаштований стадіон лише додадуть мотивації та «позитивних емоцій». Одним словом, наш чемпіон гратиме в Роттердамі лише на перемогу.

Щодо класу та актуальної форми, то «Шахтар» фаворит зустрічі. У перших двох матчах ЛЧ проти «Наполі» (2:1) та «Ман Сіті» (0:2), «гірники» продемонстрували дуже якісний футбол. Організація гри, побудова атак і майстерність лідерів у «Шахтаря» на найвищому рівні. Атакуючий квартет Марлос – Тайсон – Бернард – Феррейра виглядає потужно. Таких гравців у «Феєноорді» просто немає.

У відмінній формі і гравці центральної осі Ордець – Ракицький – Степаненко – Фред. Одним з лідерів команди поступово стає лівий захисник Ісмаїлі. Єдина позиція, за яку є побоювання, правий фланг захисту. Бутко, який замінив Срну, лише відновився після травми і його готовність до матчу викликає питання.

«Феєноорд» програв перші два матчі в групі і природно, що гра проти «Шахтаря» - це останній шанс команди з Роттердаму. Припертий до стіни суперник завжди небезпечний. А тут ще на його боці шалені 50 тисяч вболівальників в рідному «Котлі» (так перекладається назва стадіону) та повернення після травми кращого нападника – Йоргенсена. «Шахтарю» залишається лише використати свої сильні сторони і довести власну силу.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-