Жданов: Українські спортсмени отримають сучасну, потужну спортивну базу в Дніпрі

Жданов: Українські спортсмени отримають сучасну, потужну спортивну базу в Дніпрі

Фото
Укрінформ
У Мінмолодьспорту відбулася перша робоча зустріч, присвячена співпраці України і Фінляндії у рамках будівництва Всеукраїнського реабілітаційно-відновлювального спортивного центру в місті Дніпро, який стане базою паралімпійської підготовки літніх видів спорту.

У зустрічі 10 жовтня взяли участь Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, Посол Фінляндії Юга Іларі Віртанен, представники фінських компаній, які спеціалізуються на впровадженні високих екологічних технологій та ноу-хау зі збереження водних ресурсів, зменшенні енергозатрат, ергономічності будівництва. Про це повідомляє прес-центр міністерства.

Ігор Жданов зазначив надзвичайну важливість такого центру, будівництво якого ґрунтується на універсальному дизайні, абсолютній доступності та інклюзії: "Українські спортсмени – паралімпійці та дефлімпійці, а також і олімпійці - отримають сучасну, потужну спортивну базу. Вона стане доступною також і для громадян з особливими потребами, яким потрібна реабілітація, зокрема, воїнам АТО, які відстоюють незалежність України на Сході".

Валерій Сушкевич звернув увагу на те, що Всеукраїнський реабілітаційно-відновлювальний спортивний центр відповідатиме сучасним європейським технологіям, у тому числі – "зеленим" стандартам будівництва. Одна з найважливіших цілей при створенні комплексу - застосування енергозберігаючих будівельних технологій і екологічно чистих матеріалів.  

Читайте також: У Мінмолодьспорту привітали переможців паралімпійського Євро з настільного тенісу

Відповідно до Указу Президента та рішення Уряду, міська рада Дніпра виділила земельну ділянку площею 35 га для будівництва бази параолімпійської підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-