Німецьких ультрас попередили про наслідки хуліганства

Німецьких ультрас попередили про наслідки хуліганства

Укрінформ
В умовах відкритих кордонів важко не допустити попадання на Чемпіонат Європи з футболу фанатів-хуліганів, але Німеччина намагалася це зробити. У країні є навіть спеціальний підрозділ поліції, що відповідає за реєстрацію і спостереження за схильними до насильства футбольними уболівальниками.

Про це у понеділок розповів виданню Die Welt його керівник Юрген Ланкес.

"Ми заздалегідь попередили відомих нам порушників про те, що будемо тримати їх в полі зору, коли вони перебуватимуть у Франції. Більш як 600 людям було винесено особисті попередження. На місці працює наша власна делегація", - назвав Ланкес деякі із заходів запобігання інцидентів.

Чиновник зазначив, що в особливих випадках може бути вжито навіть заборону на поїздку. Втім, визнав він, в умовах відкритих кордонів повністю виключити візити на чемпіонат хуліганів від футболу та їх сутички з іншими уболівальниками практично не можливо.

У Франції німецькі поліцейські співпрацюють з французькими колегами. Зокрема, пояснюють їм, що в Німеччині фанатів ділять на 3 групи: категорія A "нешкідливі" уболівальники, категорія B - ті, хто може поводитися по-різному, залежно від ситуації і часто під впливом алкоголю, категорія C - фанати, які спочатку налаштовані на зіткнення. Ланкес не виключає, що дехто з категорії С знаходиться зараз на ЧЄ.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Ліллі перед грою збірних Німеччини і України сталися сутички уболівальників двох команд, причому винуватцями були німецькі фанати. За даними німецьких ЗМІ, понад 50 хуліганів із ФРН напали на українських фанатів, пустивши в хід пляшки, стільці з вуличних кафе і димові шашки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-