На Олімпіаду з бюджету дали понад 440 мільйонів

На Олімпіаду з бюджету дали понад 440 мільйонів

Укрінформ
Уряд та Мінмолодьспорту разом зі спортивними організаціями та профільним комітетом Верховної Ради зробили все можливе, аби в Державному бюджеті на 2016 рік були передбачені додаткові кошти на підготовку спортсменів до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Про це у понеділок заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов на засіданні колегії міністерства, присвяченому підсумкам роботи відомства у 2015 році, повідомляє Укрінформ.

"Бюджет Міністерства у 2016 році збільшено до 1 мільярда 420 мільйонів гривень. З них 441 мільйон гривень за окремими статтями бюджету буде спрямовано безпосередньо на заходи з підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор, виплату солідних призових за нагороди. Все це разом із придбаним сучасним спортивним обладнанням та формою, безумовно, поліпшить якість навчально-тренувального процесу, мотивацію спортсменів та наших збірних команд. Для нас підготовка до Олімпіади це пріоритет №1", - наголосив Жданов.

Він нагадав, що станом на грудень 2015 року українські спортсмени у 18 видах спорту вибороли 103 ліцензії на участь у літніх Олімпійських іграх та 55 ліцензій на участь у Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Протягом 2015 року члени збірних команд України з олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту здобули на міжнародних змаганнях, чемпіонатах Європи та світу понад 2800 нагород різного гатунку, з них майже тисячу золотих медалей.

Другим "принциповим моментом" міністр назвав підвищення прозорості в роботі Міністерства, боротьбу з корупцією. "Міністерство та підвідомчі державні підприємства переведено на електронні закупівлі. Порівняно із 2014 роком на 20% скорочено штат міністерства. Впроваджено нову автоматичну і прозору формулу фінансування олімпійських видів спорту. 21 грудня 2015 року підписано Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями", - додав міністр.

За його словами, комплекс цих та інших заходів різко зменшив поле для корупційних зловживань у спортивній сфері. Це дозволило зберегти у 2015 році від неефективного використання понад 6 млн грн платників податків.

Міністр відзначив ефективну роботу відомства щодо формування нової якості молодіжної політики, яка будується на європейських стандартах. Протягом року підготовлено Дорожню карту реформування молодіжної сфери; за підтримки системи ООН здійснено грунтовне соціологічне дослідження "Молодь України 2015"; затверджено Концепцію та розроблено проект Державної цільової соціальної програми "Молодь України" на 2016-2020 роки.

Розроблено також новий механізм проведення конкурсу проектів всеукраїнських молодіжних та дитячих громадських організацій (ВМГО/ВДГО) вже у 2016 році та багато інших новацій, покликаних зробити більш ефективною співпрацю Міністерства та молодіжних організацій.

Жданов відзначив посилення міжнародного співробітництва та європейської інтеграції України у сферах молоді та спорту. "Підписано угоди про молодіжні обміни з країнами ЄС Польщею та Литвою. Укладено та діють більше 40 міжнародних угод про співробітництво у сфері молодіжної політики, фізичної культури і спорту. Це дозволяє розвивати двосторонню співпрацю, як на рівні державних органів, так і на рівні громадських організацій", - підсумував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-