Лубінець ініціює створення держпрограми щодо підтримки молоді з тимчасово окупованих територій

Лубінець ініціює створення держпрограми щодо підтримки молоді з тимчасово окупованих територій

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець виступив з ініціативою створити державну програму щодо підтримки молоді з тимчасово окупованих територій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він заявив в рамках заходу «Освітній компас на українське майбутнє для молоді з тимчасово окупованих територій».

«Я дуже хочу, щоб результатами сьогоднішнього заходу стали напрацювання окремої державної програми щодо підтримки молоді з ТОТ України. Отже, ми розпочинаємо процедури напрацювання програми і потім, я сподіваюся, що український уряд максимально швидко затвердить програму, знайде під цю програму фінансування», - сказав Лубінець.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністр - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук звернулась до Міністерства освіти і науки та Міністерства фінансів з дорученням розробити таку програму.

Читайте також: Росіяни на ТОТ відбирають випускників шкіл для навчання у військових вишах - Лубінець

«Ми ставимо перед собою завдання розробити таку програму. Я зараз звертаюся до моїх колег з Міністерства освіти та науки та до колег з Міністерства фінансів. Це уряд має розробити і знайти кошти», - наголосила Верещук.

Як передає Укрінформ, 25 травня відбудеться наймасовіший молодіжний конгрес «Українська ідентичність та її промоція у світі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-