Виплати бійцям ₴70 тисяч почнуть після надходження в Міноборони документів - Шмигаль

Виплати бійцям ₴70 тисяч почнуть після надходження в Міноборони документів - Шмигаль

Укрінформ
Додаткові виплати у розмірі 70 тисяч гривень почнуть перераховуватись військовим, які сумарно протягом 30 днів несли службу на передовій, після отримання Міністерством оборони відповідних даних від військових частин.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Жодна виплата військових точно не буде втрачена. Усі нормативні документи прийняті. Всі виплати будуть здійснені у відповідності з чинним, діючим законодавством та нормативно-правовими актами», - переконує він.

Глава уряду нагадав, що згідно з ухваленим Радою документом військовослужбовцям передбачена виплата у розмірі 70 тисяч гривень за кожні 30 днів сумарного перебування на передовій.

«Відповідно, як тільки військові частини проведуть облік, і перші документи про 30-денне перебування військовослужбовців на передовій буде подано до Міністерства оборони, такі виплати здійснюватимуться в регулярному режимі», - поінформував Шмигаль.

Читайте також: У Міноборони розповіли про грошове забезпечення для важкопоранених військових

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову, що зобовʼязує уряд ухвалити рішення про додаткову виплату винагороди в розмірі 70 тис. грн для військових на передовій за кожні сумарно обчислені 30 днів виконання бойових завдань.

На своєму засіданні 12 квітня уряд ухвалив рішення про таку додаткову виплату.

За словами заступниці міністра оборони Наталі Калмикової, доплата 70 тис. грн військовим на передовій - це не заміна 100 тисяч «бойових», а додаткова виплата.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-