«Книжка за день»: в Інституті журналістики КНУ розповіли, як провели акцію

«Книжка за день»: в Інституті журналістики КНУ розповіли, як провели акцію

Фото
Укрінформ
У Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка в акції «Книжка за день» узяли участь 160 студентів та викладачів.

Акцію «Книжка за день» 25 квітня організували підтримки Держкомтелерадіо. До неї долучилися студенти, викладачі інституту та запрошені гості. Кожен з них написав есе на вільну тему «День після війни», у якому висловив свої емоції та бачення України після завершення російсько-української війни, які були зібрані в однойменну книгу і видані.

Верстку, коректорську роботу, друк здійснили студенти. Вся робота – від написання до виготовлення книги – тривала 12 годин.

«Ідея і задум проєкту «Книжка за день» мав великий резонанс. Ми планували, що буде приблизно сто учасників, які писатимуть тексти. Насправді в остаточному варіанті видання є майже 158 авторів. Вони написали свої есе і запропонували своє бачення дня після війни», - сказав директор Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Юрій Бондар.

Читайте також: Кафедру військової журналістики у Військовому інституті КНУ очолив Сергій Череватий

Як зазначалося, мета акції – не тільки демонстрація професійних знань студентів та популяризація українського книговидання, а й формування світоглядних орієнтирів молоді.

«Ця книга є проєкцією того, як перемогти і що буде далі. Я переконаний, що ця книга цінна не тільки тому, що видавничо-поліграфічно вона була швидко зроблена, але й самі тексти є певною самоцінністю. Чим більше людей буде долучено такого письма, рефлексій, тим скоріше ми здобудемо перемогу», - підкреслив ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

Голова Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський назвав проєкт гарною школою для майбутніх журналістів.

«Як на мене, ця книга – це насамперед свідчення нашої боротьби на різних рівнях, у тому числі і на інформаційному полі. Це документ. Він буде читатися через роки, десятиліття і більше. Документ про те, як молодь бачить війну і якою молодь бачить нашу перемогу», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка 25 квітня встановили рекорд України, створивши книгу «День після війни» за 8 годин 39 хвилин. 

Фото: ННІЖ КНУ імені Тараса Шевченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-