Науседа й Зеленський обговорювали повернення українських чоловіків - радник президента Литви

Науседа й Зеленський обговорювали повернення українських чоловіків - радник президента Литви

Укрінформ
Старший радник президента Литви з питань національної безпеки Кястутіс Будріс вважає, що Литва може допомогти Україні повернути до країни чоловіків призовного віку, однак для забезпечення ефективності таких політичних рішень варто подумати про рішення на регіональному рівні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Такою мірою і в тому вигляді, в якому Україна вважатиме це за необхідне, ми, звичайно, будемо з ними розмовляти і допомагати в реалізації. Це навіть не обговорюється, як і щодо інших потреб України», – сказав Будріс в ефірі литовського радіо, зазначивши, що президенти Литви та України обговорювали це питання під час останньої зустрічі у Вільнюсі.

На думку радника президента Литви, для того, щоби таке політичне рішення ефективно реалізовувалося, воно «має бути принаймні регіональним рішенням» на міждержавному рівні.

Читайте також: Про повернення українців додому мають вирішувати на рівні ЄС - віцепрем’єр Польщі

«Якщо ми запровадимо суворіші умови проживання та роботи в Литві для громадян України, які ухиляються від зобов'язань в Україні, і якщо (вони) зможуть переїхати до сусідньої країни і там такого режиму не буде – наскільки це буде ефективно? Це буде скоріше імітація» – пояснив Будріс.

Як повідомлялось напередодні, президент Литви Гітанас Науседа і прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте вважають, що Литва має допомогти Україні повернути своїх чоловіків призовного віку, які проживають за кордоном, проте це потребує консультацій на рівні Європейського союзу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-