Суд у Кропивницькому поновив на посаді ексочільника драмтеатру, але він не зміг розпочати роботу

Суд у Кропивницькому поновив на посаді ексочільника драмтеатру, але він не зміг розпочати роботу

Фото
Укрінформ
Ленінський районний суд у Кропивницькому ухвалив рішення про поновлення В’ячеслава Вандрашека на посаді директора-художнього керівника музично-драматичного театру ім. Кропивницького та оплату вимушеного прогулу, втім 30 квітня його не допустили на робоче місце.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене є рішення суду про моє поновлення на посаді з 26 вересня, тобто з дня, коли мене звільнили, і тут написано "до негайного виконання". Я прийшов виконувати свої обов'язки, у мене о 10 годині нарада, прошу допустити мене до негайного виконання службових обовʼязків», – повідомив під час свого візиту до театру Вандрашек.

Тимчасовий виконувач обов’язків директора-художнього керівника театру Євген Лавренчук у відповідь сказав, що не проти виконати рішення суду, але театр підпорядковується обласній раді, тож він не може залишити своє робоче місце, поки немає відповідного наказу.

Вандрашек натомість вважає, що обласна рада – це орган місцевого самоврядування, який не може бути головнішим за рішення суду, яке передбачає скасування розпорядження голови обласної ради Юрія Дрозда про звільнення з посади Вандрашека.

На місце події викликали правоохоронців.

Облрада, своєю чергою, повідомляє, що наразі проголошені лише вступна та резолютивна частини рішення суду. Крім того, сам Вандрашек не звертався до Кіровоградської обласної ради з заявою про добровільне виконання судового рішення.

Зазначається, що загалом Вандрашек подавав три позови. Позов про скасування розпорядження голови Кіровоградської обласної ради про призначення конкурсу на посаду директора-художнього керівника театру суд першої інстанції задовольнив. Судом апеляційної інстанції рішення скасовано, таким чином підтверджено право на проведення відповідних конкурсів.

У задоволенні позову про визнання незаконними розпорядження голови Кіровоградської обласної ради про утворення конкурсної комісії та рішення конкурсної комісії про визначення переможця конкурсу суд першої інстанції відмовив. Справа перебуває у провадженні Третього апеляційного адміністративного суду.

Читайте також: Директора кропивницького театру викрили на хабарі - продавав місце у колективі за $3,5 тисячі

Позов про поновлення на посаді і стягнення грошової компенсації за вимушений прогул суд першої інстанції задовольнив частково.

Як повідомляв Укрінформ, директор Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру Вандрашек позивається до суду щодо визнання незаконним оголошення Кіровоградською обласною радою конкурсу на посаду, яку він обіймав.

Раніше у Кропивницькому артисти Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру зареєстрували петицію на підтримку директора театру, який заявляв про тиск із боку облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-