Суд зняв електронний браслет із митрополита УПЦ МП Павла

Суд зняв електронний браслет із митрополита УПЦ МП Павла

Укрінформ
Печерський районний суд не продовжив митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) зобов’язання носити електронний засіб контролю.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар Київської обласної прокуратури Олена Ковальова.

«Печерський районний суд, попри клопотання прокурора про продовження обов’язків обвинуваченому митрополиту у повному обсязі, задовольним клопотання частково. Рішенням суду йому не продовжено дію обов'язку носити електронний засіб контролю. Проте обвинувачений і досі зобов’язаний не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов’язаних з небезпекою для життя та здоров’я. Також він має утриматись від спілкування з потерпілими та свідками у кримінальному провадженні», - сказала вона.

За словами Ковалевської, наразі прокуратура не отримала повний текст ухвали, а в судовому засіданні була оголошена лише резолютивна частина ухвали, тому сказати, чим мотивовано таке рішення суду, наразі неможливо.

Повний текст ухвали буде оголошено 6 травня. Ухвала суду оскарженню не підлягає, додала прессекретар.

Читайте також: Провокації в Київській лаврі: СБУ оголосила підозру соратнику митрополита Павла

Як повідомлялося, Служба безпеки України повідомила колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю про підозру у виправдовуванні і запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України (ст.161 ККУ), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної і регіональної належності (ст. 436-2 ККУ).

1 квітня 2023 року Шевченківський районний суд Києва обрав екснаміснику Києво-Печерської лаври запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У травні домашній арешт продовжили ще на 30 діб.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який «зливав» позиції ЗСУ на Донеччині

14 липня суд обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 млн гривень.

7 серпня після внесення застави екснамісник Києво-Печерської лаври Павло вийшов із-під варти з зобов'язанням носити електронний засіб контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-