В Україні зросли показники охоплення профілактичними щепленнями - Ляшко

В Україні зросли показники охоплення профілактичними щепленнями - Ляшко

Укрінформ
У 2023 році в Україні зросли показники охоплення профілактичними щепленнями.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив на брифінгу з нагоди Всесвітнього тижня імунізації, передає Укрінформ.

«Під час війни статистичні показники не можуть бути достовірними. Їх досить важко актуалізувати через постійне переміщення всередині країни та міграцію наших дітей за межі України через безпекову ситуацію. Але якщо подивитися по статистичних даних, які нам вдається зібрати разом з партнерами, то у 2022 році значно зменшились показники охоплення профілактичними щепленнями, які ми крок за кроком підіймали з 2018 року. У 2023 році ці показники вже були зовсім іншими і показували тенденцію до росту», – сказав Ляшко.

Він висловив сподівання, що заходи МОЗ у 2024 році дозволять досягнути рекомендованого ВООЗ показника 95%, щоб створити колективний імунітет.

Читайте також: В Україні з початку року зафіксували 23 випадки кору

Ляшко додав, що у час війни ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб збільшується, і те, що сьогодні вдається втримувати епідеміологічну ситуацію стабільною – заслуга всіх, хто прислухається до порад Міністерства охорони здоров'я і медиків.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну доставили 108 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи (КПК) для проведення безоплатних щеплень для дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-