Підозрюваний у вбивстві поліцейського на Вінниччині заявив, що в жертву стріляв його син

Підозрюваний у вбивстві поліцейського на Вінниччині заявив, що в жертву стріляв його син

Відео
Укрінформ
Один із підозрюваних у вбивстві поліцейського на Вінниччині Валерій Василаке заявив, що в жертву стріляв його син.

Про це він сказав 22 квітня під час обрання запобіжного заходу у Вінницькому міському суді, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал «Оперативний ЗСУ».

«Син стріляв у поліцейського тому, що подумав, що мене вбили», - заявив заарештований Василаке-старший у суді.

Батько уточнив, що хотів разом із сином Віталієм виїхати до Молдови. За його словами, зброю, яку вони перевозили, вкрав також син: «Хотіли просто сховати, щоб було».

Син Віталій підтвердив, що саме він стріляв у поліцейського: «Коли нас зупинив поліцейський, я думав, що він один, і коли його вдарив, я не знав, що є другий напарник. Я думав, що поліцейський, з яким я розмовляв, один, і сподівався, що він знепритомнів, і ми поїдемо далі. Я не думав, що з'явиться другий поліцейський і відкриє вогонь по машині, де був мій батько. Я був у стані шоку, забіг за машину, автоматично дістав пістолет і відкрив вогонь по поліцейських, але я не хотів його вбивати», - заявив син.

Він також підтвердив слова свого батька, що гранати, які вони перевозили, належали йому.

Раніше Вінницький міський суд обрав запобіжний захід обом підозрюваним, причетним до розстрілу поліцейських. І 52-річного батька, і 26-річного сина взяли під варту.

Обом правопорушникам інкримінують посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Читайте також: На Вінниччині попрощалися із загиблим поліцейським Максимом Зарецьким

Як повідомлялося, у ніч на 20 квітня в Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. Двоє чоловіків, які перебували в авто, відкрили вогонь по поліцейських. Загинув рядовий поліції Максим Зарецький, його напарник дістав поранення. Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону почала перевірку причетності двох військовослужбовців до розстрілу поліцейських.

У Сухопутних військах ЗСУ згодом підтвердили, що на відео з імовірними нападниками на поліцейських, яке ширилося мережею, - військові однієї з їхніх частин. Командування заявило, що максимально сприятиме всебічному й неупередженому розслідуванню.

21 квітня двох чоловіків, які ймовірно скоїли розстріл вінницьких поліцейських, затримали в Одеській області. Підозрювані у розстрілі вінницьких поліцейських мали намір втекти з України.

Правоохоронці повідомили їм про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві. Підозрювані у розстрілі вінницьких поліцейських мали намір втекти з України.

Фото: Суспільне Вінниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-