Прокуратура Вінниччини передала військовим вилучені під час розслідувань авіадвигуни й автомобілі

Прокуратура Вінниччини передала військовим вилучені під час розслідувань авіадвигуни й автомобілі

Укрінформ
На Вінниччині прокуратура з початку повномасштабної війни передала на потреби Сил оборони чотири авіадвигуни, п’ять автомобілів та понад 3,5 млн грн, вилучені в межах кримінальних проваджень.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

«Зважаючи на чинний воєнний стан, державою для захисту територіальної цілісності та протистояння РФ ініційована та провадиться процедура примусового відчуження вилученого майна на користь Сил оборони. Органи прокуратури в межах своїх повноважень мають право ухвалювати рішення про зняття арештів та передачу на потреби Сил оборони відповідного майна, вилученого в ході розслідування кримінальних проваджень, – техніки, пального, зброї тощо», - зазначили у пресслужбі.

Так, Вінницькою обласною прокуратурою впродовж 2022-2024 років передано на потреби армії чотири авіаційні двигуни, чотири легкові та один вантажний автомобілі.

Окрім згаданої техніки, прокуратура передала на потреби захисників 33 кубометри деревини, а також набої і тютюнові вироби, вилучені в межах кримінальних проваджень.

Також на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ перераховано 417 тис. грн застави, внесеної підозрюваними та обвинуваченими особами як запобіжний захід, поінформували у пресслужбі.

Читайте також: Військовим передали перші 100 дронів, виготовлених буковинським підприємством

Ще троє обвинувачених у різних кримінальних провадженнях, які визнали свою вину, добровільно перерахували 3,1 млн грн ЗСУ.

Як повідомлялось, на Закарпатті прокуратура ініціювала передачу ЗСУ автомобільних шин на понад 200 тис. доларів.

Фото ілюстративне Hungarian Aviation Museum in Szolnok

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-