МОЗ: Понад 150 цивільних, які були звільнені з полону РФ, звернулися за психологічною допомогою

МОЗ: Понад 150 цивільних, які були звільнені з полону РФ, звернулися за психологічною допомогою

Укрінформ
Понад 150 цивільних осіб, які були звільнені з російського полону, звернулися за спеціалізованою психологічною допомогою.

Про це під час дискусії «Цивільні в незаконному утриманні Росією: спільні кроки влади та громадянського суспільства для їхнього звільнення» сказав заступник голови МОЗ Сергій Дубров, передає кореспондент Укрінформу.

«Понад 150 цивільних осіб, які були звільнені з полону, дуже велика кількість, на жаль, звернулися за спеціалізованою психологічною допомогою. Маємо разом з Міністерством з питань реінтеграції, Міністерством соціальної політики проводити роботу одразу після звільнення, інформувати про те, що людина може проходити спеціалізовану допомогу, підтримку, розповідати про заклади, до яких можна звертатися», – повідомив Дубров.

Він зазначив, що під час психологічної реабілітації є певні особливості для людей, які перебували в полоні. Дубров зауважив, що Міністерство охорони здоров'я визначило заклад, який розробляє політику щодо цього – це Центр психічного здоров'я та реабілітації «Лісова поляна».

Читайте також: Цивільні у полоні в Росії: в Києві створили робочу групу з питань заручників

Заступник голови МОЗ підкреслив, що наразі в Україні недостатню фахівців, які можуть надавати спеціалізовану психологічну допомогу.

«Але це питання вирішується досить непогано – наразі на базі «Лісової поляни» близько 100 фахівців пройшли відповідну підготовку», – сказав Дубров.

Крім того, він поінформував, що наказом Міністерства охорони здоров'я визначено чотири заклади в різних регіонах України – у Тернопільській, Сумській областях та Києві, які надаватимуть таку специфічну психологічну допомогу для людей, які були в полоні. Це також підготовлено на базі «Лісової поляни».

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, близько 15 млн людей в Україні після війни потребуватимуть психологічної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-