Майже 100 військових частин подали декларації на медичну практику

Майже 100 військових частин подали декларації на медичну практику

Укрінформ
Майже 100 військових частин Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту вже подали декларації на провадження медичної практики.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони.

«Вже 99 військових частин ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту подали декларації. Перша декларація була подана 18 березня 2024 року. Декларація на провадження діяльності з медичної практики для військових частин доступна через портал «Дія». Це стало можливим завдяки співпраці з МОЗ та Мінцифри. Було спрощено процес отримання дозволу на медичну практику: зручно, швидко, без зайвих документів та черг. Це крок у напрямку цифровізації у війську та уникнення корупційних ризиків», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, декларація діє до кінця воєнного стану та ще три місяці після його закінчення і залишається чинною при зміні командира військової частини.

Читайте також: Генштаб показав, як навчаються у Британії українські військові медики

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня заступниця міністра оборони Наталія Калмикова оголосила, що Міністерство оборони у взаємодії з Міністерством охорони здоровʼя та за підтримки Міністерства цифрової політики впроваджує практику подання медичної декларації через єдиний портал державних послуг "Дія".

За її словами військові частини, військовослужбовці яких беруть участь у бойових діях чи здійснюють бойові завдання, можуть скористатися простим механізмом отримання дозволу на медичну практику. Це значно спрощує процес, який раніше вимагав збору великого пакета документів та очікування рішення від МОЗ.

Фото: АрміяІnform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-