Сирський подякував учасникам АТО, які навесні 2014 року стали на захист України

Сирський подякував учасникам АТО, які навесні 2014 року стали на захист України

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував українським захисникам і захисницям, які навесні 2014 року стали до лав підрозділів Сил безпеки і оборони на захист Батьківщини від російських терористів та агресорів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці.

Сирський нагадав, що рівно 10 років тому, 14 квітня 2014 року, на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони розпочалася Антитерористична операція.

Оголошення Антитерористичної операції стало реакцією на захоплення Слов’янська спецпідрозділом ФСБ РФ на чолі з міжнародним злочинцем за наказом очільника Кремля.

"З честю виконував обов’язки і начальника штабу Антитерористичної операції, і заступника керівника Антитерористичної операції, і керівника Антитерористичної операції", - зауважив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ подякував кожному українському захиснику і захисниці, "які тоді, навесні 2014 року, стали до лав підрозділів Сил безпеки і оборони України, щоб захистити нашу Батьківщину від російських терористів та агресорів, які принесли на нашу землю страждання і смерть. Дякую кожному, хто захищав і захищає незалежність України".

"Цього дня ми повинні згадати і пом’янути усіх українських захисників і захинсиць, які поклали свої життя за свободу нашої держави у протистоянні російській навалі. Вічна слава і вічна пам’ять нашим героям", - зауважив Сирський.

Читайте також: Закон про мобілізацію прийнято: до нього є претензії, але він підсилить ЗСУ

За його словами, усі хто брав участь в АТО, "дуже добре засвоїли, що українське сонце сходить за териконами на Донбасі. Ми робимо все, щоб звільнити нашу землю. Ми переможемо".

Як повідомлялося, 12 квітня 2014 року російський диверсійний загін на чолі з Ігорем Гіркіним взяв під контроль Слов'янськ, Краматорськ, Лиман, Дружківку, Костянтинівку, Бахмут.

13 квітня РНБО оголосила Антитерористичну операцію.

Того ж дня під Семенівкою поблизу Слов'янська відбувся перший бій, в якому українські воїни відбили атаку групи Гіркіна.

Фото: Харківський медіа хаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-