Єрмак обговорив реабілітацію з колишніми військовополоненими

Єрмак обговорив реабілітацію з колишніми військовополоненими

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив питання реабілітації з колишніми військовополоненими та родичами українців, які перебувають у російському полоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Під час зустрічі у Чернівцях Єрмак повідомив про домовленість Президента Володимира Зеленського провести перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. 

"Безумовно, цей форум буде без Росії, але все ж таки, коли сто держав це підтримують, це буде дуже сильним тиском на Росію. Один із головних пунктів - досягнення домовленості щодо обміну за принципом "всіх на всіх". Я думаю, що це буде серйозний поштовх для того, щоб ми все ж таки до цього дійшли. Тому що, ще раз вам скажу, для нас це дуже важливо. Ми не зупинимось, поки не повернемо всіх наших людей", - наголосив керівник ОП.

Учасники зустрічі обговорили виклики, які поставали перед військовими в полоні. Єрмак запитав, якими були умови утримання, чи надавав допомогу персонал закладів і міжнародних організацій, зокрема Червоного Хреста, чи була змога отримувати звістки від родичів. Окремо зосередилися на реабілітації після звільнення: що слід поліпшити в цьому процесі, на чому зосередити увагу держави та профільних фахівців. 

"Мені дуже важливо почути від вас, як ви сьогодні живете, які у вас є питання, проблеми. Чи справді держава робить усе, на що ви заслуговуєте - як ви бачите з вашого досвіду й того, як відбувалося ваше повернення", - сказав керівник ОП.

Читайте також: Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Також на зустрічі обговорили повернення незаконно депортованих Росією українських дітей. Єрмак зазначив, що для їхнього повернення Україна робить усе можливе: на кожній міжнародній зустрічі Президента, представників ОП, урядовців порушують це питання.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав Підкомітет ООН із запобігання катуванням та іншим жорстоким, нелюдським або таким, що принижують гідність, поводженню чи покаранню (SPT), та Європейський комітет із запобігання катуванням та нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (CPT), відвідати місця утримання незаконно позбавлених волі українців для запобігання тортурам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-