Питання ментального здоров’я треба інтегрувати в освітнє середовище на всіх рівнях - Зеленська

Питання ментального здоров’я треба інтегрувати в освітнє середовище на всіх рівнях - Зеленська

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська наголосила на важливості інтеграції ментального здоров’я в освітнє середовище на всіх рівнях.

Як передає Укрінформ, про це ішлося на спільній зустрічі в Києві першої леді з міністром освіти і науки Оксеном Лісовим та директором з питань освіти та навичок, спеціальним радником з питань освітньої політики при генеральному секретарі Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Андреасом Шляйхером, інформує пресслужба Президента.

Зазначається, що Андреас Шляйхер відомий також як розробник міжнародного тестування PISA, яке дає змогу порівняти освітню систему зі світовими стандартами, завдяки чому країни можуть визначити сфери, які потребують удосконалення.

Зеленська подякувала Шляйхеру та його організації за співпрацю й підтримку української освіти в особливо тяжкий період російської агресії.

«Спільний план дій, підписаний Міністерством освіти і науки України та Організацією економічного співробітництва та розвитку у 2023 році, і ваша особиста небайдужість та експертна підтримка реформи «Нова українська школа» та реформи професійно-технічної освіти дали змогу досягти значного поступу в цих питаннях. Окрема подяка за підтримку моєї ініціативи. Адже ви були одним зі спікерів першого Саміту перших леді та джентльменів у 2021 році, коли про цей захід ще ніхто не знав і ми лише розпочинали розвивати цю спільноту та платформу співпраці», – сказала дружина Президента.

Читайте також: Зеленська порадила батькам та опікунам книгу «Ментальне здоров’я дітей під час війни»

Вона наголосила, що освіта є стратегічно важливим компонентом української стійкості, оскільки сприяє збереженню та розвитку потенціалу країни.

«Важливий фокус цієї роботи – інтеграція питань ментального здоров’я в освітнє середовище на всіх рівнях. У тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України впроваджується пріоритетний проєкт «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти», – зазначила Зеленська.

За її словами, проєкт передбачає повсюдну інтеграцію знань про ментальне здоров’я та навичок самодопомоги у навчальні програми – від садочка до університету.

Читайте також: У Тернополі відкрили центр ментального здоров’я

Повідомляється, що дружина Президента висловила сподівання на співпрацю з ОЕСР і за цим напрямом, підкресливши, що «Україна прагне зберегти своїх дітей фізично й ментально. Попри досвід війни дати їм силу жити, розвиватися й бути щасливими».

Як повідомлялося, Україна приєднається до ініціативи «Індикатори публічної доброчесності» Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та здійснюватиме збір інформації найближчими місяцями.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-