Зеленська порадила батькам та опікунам книгу «Ментальне здоров’я дітей під час війни»

Зеленська порадила батькам та опікунам книгу «Ментальне здоров’я дітей під час війни»

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська порадила розроблену спільно з ЮНІСЕФ книгу ЦМентальне здоров’я дітей під час війни: поради батькам та опікунам".

Про це Зеленська написала у Фейсбуці з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я підлітків, передає Укрінформ.

За її словами, згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen, говорити про ментальне здоров’я соромно для 44% молоді віком 13-24 років в різних країнах, зокрема в Україні. Ще 38% вважають, що такі розмови занадто схвилювали б їхню сім’ю та друзів.

Як зазначила перша леді, ці результати дуже хвилюють, адже в дослідженні є дані, що половина молодих людей відчуває стрес, пригніченість і виснаження.

Читайте також: Зеленська у Лондоні взяла участь у круглому столі щодо ментального здоров’я

“Дорослі не мають права на байдужість до цих почуттів. Дитині завжди потрібна старша рука, за яку вона може взятися, щоб здолати труднощі”, - наголосила Зеленська і нагадала про видання “Ментальне здоров’я дітей під час війни: поради батькам та опікунам”, доступне на сайті Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?".

За словами дружини Президента, розроблена спільно з ЮНІСЕФ збірка допоможе пережити кризові ситуації і дітям, і дорослим. У ній є інформація про ознаки, які вказують на потребу звернутися по психологічну підтримку, техніки допомоги для стабілізації психоемоційного стану, а також контакти фахівців.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Зеленської, українські експерти за останнє десятиліття, особливо за два роки повномасштабної війни, здобули унікальні знання про вплив великих потрясінь на людей і найдієвіші способи подолання наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-