Із початку року 6 тисяч українців отримали ваучери на навчання нової професії

Із початку року 6 тисяч українців отримали ваучери на навчання нової професії

Укрінформ
Від початку 2024 року 6 тисяч українців отримали ваучер на навчання за державний кошт і зможуть здобути нову професію або спеціальність, чи підвищити свій професійний рівень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“Надаємо людям можливість отримати ваучер на навчання і за державний кошт опанувати нову більш актуальну на ринку праці спеціальність, або підвищити свій професійний рівень<...> За три місяці цього року такою можливістю скористались вже 6 тис. українців. Держава профінансувала їхнє навчання на 42 млн грн”, - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Серед найбільш популярних професій та спеціальностей, за якими навчаються за ваучерами цього року, є: медсестринство (видано 1642 ваучери); дошкільна освіта (384); медицина (254); психологія (173); кухар (778); водій (345); тракторист (298); кондитер (172).

Найбільше ваучерів отримали мешканці Дніпропетровської області (710 ваучерів), Львівської (602), Одеської (385), Харківської (357), Київської (349) та Вінницької (347) областей.

Читайте також: Безпечні умови очного навчання необхідно створити ще для 300 тисяч учнів - Федоров

Як повідомлялось, минулого року ваучери на навчання отримали 18 100 українців, загалом за програмою було профінансовано 252 млн грн. У 2023 році найбільшу кількість ваучерів було видано за такими професіями та спеціальностями: психологія, соціальна робота, освіта, медицина, будівництво та цивільна інженерія, кухар, водій.

Фото: Illustration David Le Deodic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-