Українську академію друкарства приєднають до Національного університету «Львівська політехніка»

Українську академію друкарства приєднають до Національного університету «Львівська політехніка»

Укрінформ
Українську академію друкарства приєднають до Національного університету «Львівська політехніка». У політехніці створять окремий інститут на базі УАД.

Таке рішення ухвалив уряд 2 квітня в межах модернізації мережі закладів вищої освіти, повідомив у Фейсбуці міністр освіти та науки України Оксен Лісовий, передає Укрінформ.

«Українську академію друкарства приєднають до Національного університету "Львівська політехніка". На базі другого буде сформовано окремий інститут із назвою УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами у Львівській політехніці», – написав Лісовий.

Він додав, що студенти, які вже розпочали навчання в УАД, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту/бюджетне місце).

«Разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази. Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків», - зазначив міністр.

Читайте також: Лісовий підписав з ЮНІСЕФ угоду: українська освіта отримає грант на $18 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 21 березня студенти Української академії друкарства (УАД) вийшли на мирний протест проти приєднання до Національного університету «Львівська політехніка». Мирний мітинг зібрав понад три сотні студентів під гаслом «Руки геть від УАД».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-