У Канаді дипломатам з 55 країн розповіли про викрадення Росією українських дітей

У Канаді дипломатам з 55 країн розповіли про викрадення Росією українських дітей

Фото
Укрінформ
Акредитованим у Канаді дипломатам з понад пів сотні держав на брифінгу розповіли про міжнародні зусилля із повернення до України дітей, викрадених Росією.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомила посол України в Канаді Юлія Ковалів.

“У рамках роботи Міжнародної коаліції за повернення українських дітей провели в Оттаві спільно з МЗС Канади брифінг для дипломатичного корпусу, який представляв 55 країн світу, включаючи країни Глобального Півдня. Спільно з виконавчою директоркою Бюро з питань України МСЗ Канати Каті Чабою представили учасникам основні засади коаліції а також ключові напрямки роботи”, - написала вона.

Посол нагадала, що до цієї коаліції, заснованої минулого місяця, вже приєдналися 33 держави. “Повернення українських дітей є ключовим елементом пункту четвертого Української формули миру "Звільнення полонених і депортованих осіб", і ми вдячні Канаді за лідерство у цій сфері”, - зауважила Ковалів.

Вона додала, що Україна “працює над розширенням переліку учасників Коаліції, а також над практичними інструментами для повернення наших дітей додому та забезпечення їх подальшої реабілітації та підтримки”.

Читайте також: СБУ оголосила підозру колаборантам, причетним до депортації в Росію 15 дітей

Як повідомлялося, судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та російської дитячої омбудсменки Марії Львової-Бєлової.

Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Фото: Юлія Ковалів, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-