Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера, який подарував гранати

Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера, який подарував гранати

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершило розслідування стосовно офіцера з апарату головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічнику тодішнього головкома Валерія Залужного.

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо офіцера з апарату помічників головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову.

Військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомили про підозру у незаконному збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України), передав загиблому "подарунок" з гранатами на честь дня народження.

При цьому він не попередив колегу про справжність гранат і не пересвідчився, що той та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої.

Як наслідок, під час розпакування "подарунка" вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений, що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Фігуранту повідомили про зміну раніше повідомленої підозри. Він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Після ознайомлення сторони захисту і потерпілих з матеріалами досудового розслідування справа буде направлена до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Читайте також: Смерть помічника Залужного, найпевніше, була нещасним випадком - джерело

Як повідомляв Укрінформ, увечері 6 листопада 2023 року в селі Чайки Київської області внаслідок вибуху боєприпасу загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Частяков. Його 13-річний син дістав важкі травми.

Слідство встановило, що подарував гранати Частякову офіцер із апарату головнокомандувача ЗСУ, полковник Андрій Тімченко. Подаровані боєприпаси він набув без відповідного дозволу. Ще дві гранати офіцер продовжував зберігати у шафі свого робочого кабінету.

Тоді йому інкримінували придбання, зберігання, носіння та збут вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Прокуратура клопотала в суді про обрання Тімченку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Застосовувати цей запобіжний захід суддя відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-