ВККС у понеділок розгляне питання щодо обрання голови

ВККС у понеділок розгляне питання щодо обрання голови

Укрінформ
У понеділок, 1 квітня, Вища кваліфікаційна комісія суддів розгляне питання про обрання голови ВККС.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

“Повідомляємо, що 1 квітня 2024 року о 15:00 у приміщенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (м. Київ, вул. Генерала Шаповала, 9) розглядатиметься питання «Про обрання голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня 2024 року Вища кваліфікаційна комісія суддів задовольнила заяву голови комісії Романа Ігнатова про звільнення його з посади члена ВККС за власним бажанням.

1 червня 2023 року Ігнатов був призначений на посаду члена ВККС із числа суддів рішенням Вищої ради правосуддя. 6 червня 2023 року члени комісії обрали Ігнатова головою ВККС.

Раніше у ЗМІ поширилася інформація, що в Ігнатова виявили громадянство Російської Федерації.

У ВККС заявили, що зроблять запити для невідкладного підтвердження або спростування інформації про ймовірну наявність в Ігнатова громадянства Росії.

Читайте також: У країні катастрофічна нестача суддів - голова ВККС

На брифінгу 21 грудня 2023 року Ігнатов назвав безпідставними і необґрунтованими звинувачення на його адресу в начебто наявності громадянства РФ.

31 січня 2024 року робоча група з перевірки інформації про ймовірне громадянство Росії у голови ВККС Романа Ігнатова завершила роботу та затвердила звіт.

Фото: Facebook/Вища кваліфікаційна комісія суддів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-