Зекономили ₴2 мільярди за квартал: Державний оператор тилу повідомив про закупівлю харчів для ЗСУ

Зекономили ₴2 мільярди за квартал: Державний оператор тилу повідомив про закупівлю харчів для ЗСУ

Укрінформ
Державний оператор тилу (ДОТ) уклав договори на харчування для ЗСУ на другий квартал 2024 року. Економія на комплектах продуктів харчування склала 2 млрд гривень.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ДОТ.

«Державний оператор тилу уклав договори на постачання харчування для Збройних сил України на другий квартал. Економія на комплектах продуктів харчування склала 2 млрд гривень. При цьому очікується, що щоквартальна економія на продуктах складе понад 500 млн грн», - зазначили в ДОТ.

Зауважується, що цей показник досягається за рахунок економії на ТОП-10 найуживаніших продуктах порівняно з цінами в попередніх договорах: свинина, лопатка без кістки заморожена - 17% економії; свинина, стегно заморожене - 31%; куряче філе заморожене - 27%; крупа гречана ядриця - 51%; свинина, корейка без кістки заморожена - 25%; олія соняшникова рафінована - 31%; цукор - 27%; цибуля ріпчаста свіжа - 36%; свинина ошийок охолоджений - 17%; шинка, грудинка (копчені) - 14% економії.

Читайте також: Ціни на продукти для армії не будуть вищими, ніж у супермаркетах - Жумаділов

У пресслужбі зазначили, що вартість продуктів базується на індексі споживчих цін та переглядається щомісяця, відображаючи динаміку ринку. Гнучкий підхід до формування цін дозволяє придбати якісні товари за їх ринковою вартістю

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор ДП «Державний оператор тилу» Арсен Жумаділов заявив, що на сьогодні встановлено справедливі граничні ціни на всі продукти харчування, які закуповуються для потреб ЗСУ, і вони не будуть вищими за ціни у супермаркетах.

Загалом за три місяці роботи Державний оператор тилу уклав 87 договорів на суму 12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-