Україна має бути лідером в організації безбар'єрного середовища - Карандєєв

Україна має бути лідером в організації безбар'єрного середовища - Карандєєв

Укрінформ
Україна може і має бути лідером в організації безбар'єрного середовища для людей з інвалідністю.

Про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час стратегічної сесії щодо розробки політики доступності культурних послуг в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

"Наші військові та й наші цивільні, які потерпають сьогодні від ворожих дій, дуже часто набувають інвалідності. Багато хто з них соціалізується, а воїни наші навіть повертаються на фронт... Ми можемо і маємо бути лідерами в організації такого середовища, щоб наші військові, ті, хто набувши інвалідність повертається до мирного життя, змогли належним чином реалізуватися і соціалізуватися", - заявив Карандєєв.

Він наголосив, що всі без винятку громадяни мають отримувати культурні та суспільні блага. "Викликів багато, але ми з вами розуміємо, що робимо дуже важливу справу. І не тільки для тих, хто потребує особливої нашої уваги, але й для всіх інших", - сказав очільник МКІП.

Читайте також: Понад дві тисячі медзакладів під’єднані до швидкісного інтернету - МОЗ

За його словами, безбар'єрність має стати природною складовою діяльності державних органів.

"Традиційно ми розуміємо безбар'єрність як заходи для організації доступності для людей з інвалідністю, але треба про це говорити більш ширше. Бар'єр існує для всіх, навіть для тих, хто не має інвалідності...", - додав Карандєєв.

Як повідомлялося, уряд ухвалив План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Він передбачає реалізацію 15 міністерствами та держорганами 472 заходи в цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-