Стрічка про евакуацію дітей у Туреччину отримала приз кінофестивалю у Стамбулі

Стрічка про евакуацію дітей у Туреччину отримала приз кінофестивалю у Стамбулі

Укрінформ
Український документальний фільм «Save Generation Ua» про евакуацію дітей-сиріт під час війни здобув перемогу на престижному міжнародному кінофестивалі у Стамбулі Іstanbul International Spring Film Festival.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За рік було врятовано понад 2700 українських дітей-сиріт та супроводжуючих. Організатори проєкту розповідають про важкі починання та досягнуті успіхи. Головні герої фільму – самі діти, які розповідають, як змінилося їх життя після того, як вони потрапили на проєкт», - йдеться в описі до фільму в рамках кінофестивалю.

Журі фестивалю визначило переможців у 14 категоріях, включаючи найкращі роботи різних жанрів та кінематографічні досягнення.

Документальний фільм «Save Generation UA» про наймасштабнішу евакуацію дітей-сиріт з часів Другої світової війни, яка була організована Фондом Руслана Шостака, отримав перше місце в номінації Best Documentary Short.

Цього року у фестивалі брали участь 1283 фільми різних жанрів, проте лише 130 з них пройшли до чверті фіналу.

Читайте також: Відбулася прем'єра другого фільму про тероборону із циклу «Готові до спротиву»

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі наприкінці минулого року пройшли Дні українського кіно, в межах яких відбулися покази найкращих українських сучасних і класичних стрічок.

Фото: sadibey.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-