Лубінець: Ордери на арешт мають бути видані всім причетним до воєнних злочинів в Україні

Лубінець: Ордери на арешт мають бути видані всім причетним до воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець привітав рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту Віктора Соколова.

Як передає Укрінформ, про це український омбудсмен написав у Телеграмі.

За його словами, ці два командувачі давали злочинні накази і несуть персональну відповідальність за ракетні удари по Україні з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року.

"Їх підозрюють у воєнних злочинах — атаках на українські цивільні обʼєкти з надмірним заподіянням шкоди мирним жителям, а також у злочинах проти людяності", - заявив омбудсмен.

Читайте також: МКС видав ордери на арешт командувачів дальньою авіацією та Чорноморським флотом РФ

Він поінформував, що РФ щоденно вбиває мирне населення і невинних дітей у власних домівках і має понести за це суворе покарання.

"Відновимо справедливість! Україна працює над цим", - зазначив Лубінець.

Він наголосив, що ордери на арешт мають бути видані всім причетним до воєнних злочинів в Україні - від військового і політичного керівництва, які давали злочинні накази, до російських солдатів, які їх виконували. "Ордерів на арешт вистачить усім", - зазначив омбудсмен.

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша і командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова.

Генпрокурор Андрій Костін заявив, що рішення МКС щодо видачі ордерів на арешт цих 2 російських генералів стало ще однією віхою на шляху до відновлення справедливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-