Клименко провів виїзну нараду з ректорами вищих навчальних закладів системи МВС

Клименко провів виїзну нараду з ректорами вищих навчальних закладів системи МВС

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів нараду з ректорами навчальних закладів МВС на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Про це повідомила пресслужба МВС, передає Укрінформ.

«У межах робочої поїздки до Львова, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко провів нараду з ректорами навчальних закладів МВС на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що головними темами наради стали відкриття ліцеїв військово-патріотичного спрямування при МВС та вдосконалення роботи вишів відповідно до умов сьогодення.

«З наступного навчального року ми плануємо відкрити ліцеї військово-патріотичного спрямування. В першу чергу там навчатимуться діти загиблих працівників чи військовослужбовців системи МВС, а також діти загиблих бійців ЗСУ», – сказав міністр внутрішніх справ.

Клименко зазначив, що основна мета даних ліцеїв – виховати мотивовану молодь.

Також глава МВС обговорив із ректорами вищих навчальних закладів питання вдосконалення освітнього процесу.

«Інститут інновацій має відкритися при кожному навчальному закладі. Ви маєте зібрати таких студентів, які конкуруватимуть один з одним задля результату. Йдеться не про дисертації, а про використання сучасних технологій», - підкреслив він.

Своєю чергою ректори вищих навчальних закладів системи МВС відзвітували про їх роботу та практичну складову навчання у вишах.

Окрім того, міністр внутрішніх справ оглянув навчальні аудиторії Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, де курсанти вишу на практиці відпрацьовують роботу під час надзвичайних ситуацій. Йдеться про ліквідацію наслідків обстрілів, дорожньо-транспортних пригод, розбір завалів, знищення вибухонебезпечних предметів та інше.

Також Клименко ознайомився з умовами, в яких проживають курсанти, відвідав приміщення укриття, яке повністю оснащене для навчання під час повітряних тривог.

Читайте також: Піротехніки потребують ще щонайменше 100 машин механізованого розмінування - Клименко

«Будемо й надалі працювати, щоб вам було комфортно вчитися та в подальшому служити державі», - звернувся до курсантів очільник МВС України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко вручив державні та відомчі нагороди бійцям Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції та рятувальникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-