Як проходитиме цьогоріч мультипредметний тест: набули чинності правила

Як проходитиме цьогоріч мультипредметний тест: набули чинності правила

Укрінформ
Набув чинності порядок проведення у 2024 році Національного мультипредметного тесту.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

"Документ містить інформацію про основні засади підготовки та проведення національного мультипредметного тесту, особливості складання основних і додаткових сесій в тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ), визначення результатів, подання і розгляду апеляційних заяв тощо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОН, узяти участь у НМТ можуть особи, які мають повну загальну середню освіту або завершать її здобувати цього року та зареєструються на тестування відповідно до вимог законодавства.

Зареєструватися на НМТ можна на сайті УЦОЯО. На цьому етапі необхідно ввести персональні дані, додати необхідні документи та, окрім трьох основних предметів, обрати один вибірковий. Під час реєстрації необхідно обрати місце для складання НМТ. Це може бути населений пункт як в Україні, так і за кордоном. Терміни реєстрації будуть повідомлені згодом.

Читайте також: Українськй центр оцінювання якості освіти оприлюднив графік вступу в магістратуру

Основна та додаткова сесії НМТ триватимуть з 14 травня до 19 липня.

Як нагадали у міністерстві, чотири предмети НМТ необхідно скласти в один день у визначеному тимчасовому екзаменаційному центрі.

На складання тесту з одного предмета буде відведено по 60 хвилин.

Після складання перших двох предметів передбачено перерву - 20 хвилин.

Детальніше ознайомитися з Порядком проведення НМТ–2024 можна за посиланням.

Читайте також: В Україні визначили дати проведення Національного мультипредметного тесту

У МОН наголошують, що уся важлива інформація про вступ у 2024 році буде повідомлятися на офіційних сторінках Міністерства освіти та науки та на сайті.

Як повідомляв Укрінформ, Український центр оцінювання якості освіти підготував демонстраційні варіанти предметних тестів — складників національного мультипредметного тесту (НМТ). Для вступу у виші необхідно буде скласти НМТ з трьох обов'язкових предметів - українська мова, історія України, математика - плюс один предмет на вибір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-