Всесвітня акція «Ангели памʼяті» пройде до 10-ї річниці розстрілу Майдану

Всесвітня акція «Ангели памʼяті» пройде до 10-ї річниці розстрілу Майдану

Укрінформ
У різних містах України та на кількох континентах до 10-ї річниці розстрілу Майдану пройде Всесвітня «тиха» акція «Ангели памʼяті» з ушанування героїв Небесної сотні.

Про це Укрінформу повідомила співачка, волонтерка та громадська діячка Анжеліка Рудницька, яка спільно з мистецькою аґенцією «Територія А» є ініціаторкою заходу.

«Як завжди, ми запрошуємо приєднатися до нашої ініціативи. Щоб до неї долучитися, треба лише вирізати паперових білих ангелів; визначити, де і коли ви зберетеся громадою, помʼянути героїв молитвами і розвісити на деревах ангелів. Зробити фото або відео та позначити його хештегом #ангелипамяті2024#територіяа, щоб ми змогли вас знайти», - сказала Рудницька.

За її словами, торік до акції долучилося понад 20 країн - від Австралії до Сполучених Штатів, від Норвегії до Південно-Африканської Республіки, а міст - сотні.

Читайте також: ДБР оголосило підозри екскомандирам «Беркуту» за спроби знищити докази вбивств на Майдані

«В Україні, наприклад, на Луганщині минулого року до акції приєдналися всі населені пункти. Для них це перетворилося на таке відстоювання своєї ідентифікації. Вони дуже болісно це відчувають, бо війна до них набагато ближча, ніж у нас», - розповіла Рудницька.

У Києві акція «Ангели пам’яті - 2024» відбудеться 20 лютого о 12:00 на алеї Героїв Небесної Сотні.

Підготовка до акції також стартувала у Німеччині та Ірландії.

Акція «Тихі ангели» була започаткована як символічна щорічна традиція поминати загиблих за Україну білими паперовими ангелами. Щороку українці в усьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу, які символізують загиблих за Україну та віру в перемогу. У Києві паперових ангелів розвішують на деревах поблизу місць розстрілу мирних громадян, які відстоювали своє право за гідність.

Як повідомлялося, торік акція «Ангели пам’яті» проходила 18-20 лютого в різних містах України та на кількох континентах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-