У ДПСУ заперечили, що Арестович виїхав за кордон на підставі листа від розвідки

У ДПСУ заперечили, що Арестович виїхав за кордон на підставі листа від розвідки

Укрінформ
Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко спростував інформацію ЗМІ, що Олексій Арестович начебто виїхав з України завдяки листу від Головного управління розвідки Міноборони.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Хочу зазначити, що прикордонне відомство не розголошує інформації про перетин кордону громадянами. Однак зважаючи на те, що зараз шириться недостовірна інформація, а видання, яке її поширило, посилається на джерела у Прикордонній службі,.. можу зазначити, що поширена інформація про громадянина Олексія Арестовича, який начебто виїхав з України завдяки листу від ГУР Міноборони, не відповідає дійсності», - заявив Демченко.

Він укотре закликав ЗМІ критично ставитись до джерел, "які готові надавати подібну інформацію".

Раніше NGL.media поінформувало, що 48-річний Олексій Арестович виїхав 4 вересня 2023 року у Польщу через пункт пропуску "Краківець-Корчова". За даними джерела видання у прикордонній службі, підставою для виїзду нібито став лист Головного управління розвідки МОУ.

У Головному управлінні розвідки Міноборони спростували інформацію про те, що колишній позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович виїхав з країни на підставі їхнього листа.

У листопаді минулого року Нацполіція порушила кримінальну справу проти Арестовича за фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин. Дії фігуранта були кваліфіковані як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення (ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Депутат Маріковський не визнає провини в недостовірному декларуванні криптовалюти

У жовтні 2023 року народні депутати звернулися до очільника Нацполіції України Івана Вигівського з проханням притягнути Арестовича до кримінальної відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про нібито вчинення кримінального правопорушення народним депутатом Наталією Піпою. Арестович звинуватив її в "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі" після того, як вона зробила зауваження виконавцю пісень Віктора Цоя у Львові.

Згодом у своєму Телеграм-каналі блогер заявив, що після його звернення Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань розпочати стосовно депутата слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-