Директор ДБР: Торік оголосили підозру 10 народним депутатам

Директор ДБР: Торік оголосили підозру 10 народним депутатам

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) минулого року загалом оголосили про підозру 10 народним депутатам.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив директор ДБР Олексій Сухачов.

«Щодо нардепів, то за 2023 рік повідомлено про підозру 10 народним обранцям, стосовно 2 направлено обвинувальні акти до суду», - сказав він.

Генпрокурор Андрій Костін закцентував увагу на тому, що щодо народних депутатів, окрім тих проваджень, які знаходяться у ДБР, є і ті справи, які знаходяться у Національному антикорупційному бюро. «Проваджень достатньо багато, це десятки, зараз точну цифру сказати не зможу», - сказав він.

Читайте також: ДБР проситиме для Романа Гринкевича арешту з можливістю внесення застави

Як повідомлялося, у листопаді минулого року правоохоронці оголосили підозру народному депутату, викритому у спробі підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

За інформацією слідства, народний депутат пропонував топпосадовцю неправомірну вигоду в біткоїнах за забезпечення ухвалення рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, у якому парламентарій обіймає посаду ректора (дія контракту призупинена). Правоохоронці зазначили, що пропонована сума хабаря мала становити 8% від обсягу фінансування.

Фігурантом виявився депутат Андрій Одарченко (фракція партії «Слуга народу»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-