Комітет ВР підтримав законопроєкт, що дозволить добудувати Музей Голодомору коштом Канади

Комітет ВР підтримав законопроєкт, що дозволить добудувати Музей Голодомору коштом Канади

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт про внесення змін до Закону «Про музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду, який сприятиме виділенню Канадою коштів на добудову музею.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Ми тішимося з того, що є ресурс, який ми можемо спрямувати на добудову цього об’єкта, дуже важливого для нас як з політичного, так і з науково-музейного боку», — сказав на засіданні комітету т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Він додав, що йдеться про фінансування у розмірі орієнтовно 15 мільйонів канадських доларів.

Комітет рекомендував ВР ухвалити законопроєкт №10361 за основу зі скороченням строку подання поправок і пропозицій наполовину.

Як повідомлялося, уряд схвалив ініційовані Міністерством культури та інформаційної політики зміни до Закону України “Про Музеї та музейну справу”, які стосуються впровадження сучасних форм організації діяльності в роботі Національного музею Голодомору-геноциду.

Читайте також: У Музеї Голодомору створять наглядову та експертну ради, до яких увійдуть нащадки жертв

Ухвалення змін до Закону «Про музеї та музейну справу» створить законодавчі умови для здійснення контролю за діяльністю Національного музею Голодомору-геноциду в умовах повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Також у Музеї з’явиться наглядова та експертна ради, до складу яких увійдуть представники фахових та наукових груп, міжнародних організацій закордонних українців і нащадки жертв Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-