Зеленський: Любов до України - рушійна сила, якої бояться загарбники

Зеленський: Любов до України - рушійна сила, якої бояться загарбники

Укрінформ
Любов українців до України є тією рушійною силою, якої бояться російські загарбники.

На цьому Володимир Зеленський наголосив у новорічному відеозверненні, передає Укрінформ.

Він зазначив, що війна багато чого навчила українців та змінила людей.

Відео: ОП

"Війна роз’єднувала, на жаль, родини, забирала синів і доньок і водночас об’єднала нас в одну велику сім’ю. І 24 лютого ми робили вибір. І суха, беземоційна правда реалій війни полягає в тому, що цей вибір був різним. Хтось залишився тут, в Україні, хтось побіг, хтось був заблокований, хтось вивозив дітей, хтось пішов на фронт, хтось рятував інших, хтось рятував свою родину, хтось виїхав і залишився там, а хтось виїхав і повернувся додому. В Україну. І це історії людей, історії хлопців і дівчат. Які не могли сидіти вдома й пішли на фронт. І ті, які не могли більше сидіти за кордоном, десь далеко від дому, і повернулися. Зрозумівши й сказавши собі: "Мені не все одно. І я потрібен тут. Я потрібен перемозі, я потрібен Україні". Той, хто довів: я сильніший за страх. Ті, хто довів: я сильніший за сумніви. Бо знаю, що одного дня доведеться поставити собі питання: хто я? Зробити вибір, ким я хочу бути. Жертвою чи переможцем? Біженцем чи громадянином? І кожен знає відповідь. І відповідь – це Україна. Бо українці сильніші разом. Тож час бути разом!", – сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський привітав українців з Новим роком

Зеленський підкреслив, що це час, на який чекають всі українці, які зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях, хто не втратив України в собі, не дав окупувати свої голови і серця, хто береже Україну у своїх дітях, береже український прапор і віру в повернення України, а також знає, що всі очікування не даремні.

"І я хочу, аби ви відчули нашу вдячність вам за це. І пам’ятали: без кожного з вас Україна буде неповною, неповноцінною. І сьогодні ми разом зустрічаємо Новий рік. За нашим часом. І рівно о 12-й ми будемо разом співати наш гімн – гімн України. З любов’ю до України. І ця любов – сильніша за окупацію. Ця любов до України – рушійна сила, якої так бояться загарбники. І Крим, Донбас, Луганщина, Бердянськ, Мелітополь, Маріуполь – усі наші – знайте: вороги насправді вас дуже сильно бояться", – додав глава Української держави.

Читайте також: Україна стала сильнішою: Президент назвав головний підсумок року

Президент констатував, що ворог боїться не міжнародних організацій із політичними закликами, а українського духу українських людей, які доводили, доводять і доведуть, що сильніші за неволю, ворога і війну. "Бо ми – такий народ. І такий народ надихає – ви бачите – весь світ", – додав він.

Як відомо, Російська Федерація розпочала вторгнення в Україну в 2014 році. Тоді агресору вдалося захопити Крим, а також частину Донецької і Луганської областей включно з обласними центрами. 24 лютого 2022 року Росія розпочала новий етап війни проти Української держави – повномасштабне вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-