ЮНІСЕФ передасть зимовий одяг і генератори у вісім прифронтових районів

ЮНІСЕФ передасть зимовий одяг і генератори у вісім прифронтових районів

Укрінформ
Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у восьми прифронтових районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей передасть малозабезпеченим багатодітним сім’ям та малозабезпеченим сімʼям з дітьми з інвалідністю зимовий одяг, а критично важливим об'єктам інфраструктури - генератори.

Про це повідомляє INICEF Україна, передає Укрінформ.
“ЮНІСЕФ активізує діяльність з підтримки вразливих категорій дітей та сімей в Україні, перед якими з настанням холодної пори року постають додаткові виклики”, - ідеться у повідомленні.

Нові атаки на об'єкти критичної інфраструктури спричинили перебої у наданні основних послуг, зокрема електро-, тепло- та водопостачання. Наслідки таких перебоїв особливо відчутні для вразливих категорій дітей та їхніх сімей, які стикнулися з економічними труднощами через війну. У постраждалих від війни районах на сході та півдні України ситуація є вкрай важкою.

Після нещодавнього схвалення Кабінетом міністрів України ЮНІСЕФ та уряд України стали партнерами у наданні гуманітарної грошової допомоги. Програма буде спрямована на найбільш вразливі родини в Україні, зокрема сім'ї з трьома і більше дітьми, родини з дітьми з інвалідністю, а також на одиноких батьків.

Нова ініціатива з надання грошової допомоги створена у партнерстві з Міністерством соціальної політики України.

Читайте також: На деокупованій частині Харківщині запрацював перший Центр соціально-психологічної допомоги

За словами голови Представництва Дитячого фонду ООН в Україні Муніра Мамедзаде, робота фонду спрямована на забезпечення функціонування критично важливої соціальної інфраструктури, допоможе мільйонам дітей в Україні та їхнім родинам пережити цю зиму, а також допоможе забезпечити найбільш вразливі родини в Україні життєво необхідною гуманітарною підтримкою.

Вперше грошова допомога від ЮНІСЕФ буде спрямована на сім'ї, визначені Міністерством соціальної політики як малозабезпечені. В такий спосіб поточна програма гуманітарної грошової допомоги від ЮНІСЕФ буде розширена на зимовий період, щоб допомогти вразливим дітям і їхнім родинам задовольнити нагальні та унікальні потреби.

Крім того, ЮНІСЕФ продовжує співпрацювати з центральними та регіональними органами влади для забезпечення безперебійної роботи критично важливих об'єктів сфер водопостачання, опалення, охорони здоров'я та освіти, надаючи необхідне обладнання, зокрема генератори.

ЮНІСЕФ також роздає зимові комплекти одягу для дітей та ковдри для їхніх родин. Вже розподілено понад 20 800 комплектів зимового одягу для дітей у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Львівській, Миколаївській та Одеській областях.

Як повідомляв Укрінформ, Міносвіти підписало меморандум про взаєморозуміння з Житомирською міською радою та ЮНІСЕФ щодо створення нових стандартів для укриттів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-