В Україні створять мережу центрів реабілітації та порятунку тварин

В Україні створять мережу центрів реабілітації та порятунку тварин

Укрінформ
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів розробляє концепцію створення в Україні мережі центрів реабілітації та порятунку тварин.

Про це повідомила пресслужба Міндовкілля у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Будівництво центрів реабілітації диких тварин це, по-перше, цивілізований підхід до збереження та допомоги природі. По-друге, це важливий трек в рамках нашого загального бачення відновлення живої природи, яка страждає внаслідок війни. Тому ми вже пропрацьовуємо концепцію створення мережі із 16 таких центрів по всій Україні”, - наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За інформацією міністерства, один такий центр у національному парку «Черемоський» вже утримує та лікує диких звірів, які потребують реабілітації та у подальшому будуть повернуті у дику природу.

На території парку збудовано три вольєри закритого типу, в яких можуть перебувати як дрібні звірі, так і птахи, а також вольєр для копитних тварин. При будівництві конструкцій за основу взяли досвід польських колег.

Зазначається, що "Черемоський" вже має першого “пацієнта” – місцеві жителі передали на реабілітацію поранену лисицю. Тварина має травму лапки і отримує необхідну допомогу. За науковими рекомендаціями, працівники парку мінімально контактують із лисицею. Після проходження реабілітації спільно з експертами буде вирішено, коли краще її випустити у дику природу.

Читайте також: У Києві затвердили програму гуманного поводження з тваринами - що планують зробити

Надалі у парку планують збудувати допоміжні споруди, щоб розмістити там операційну та бокси для догляду за важкотравмованими тваринами.

Як повідомлялося, до національного Нижньодніпровського природного парку на Херсонщині включать нові території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-